HTML

Feed

Facebook

 Lajbó nem mindennapi félcigány kamaszlány ám. Erőtlen testére zoknikat húztak, karján 30 centis szőke szőr lóg, szájábol furcsa fogak állnak kifelé. Na de volt mindig ez így. Régen szép volt, karcsú volt mint a nyírfa vesszeje, mellyei nagyobbak voltak mint egy sárgadinnye, és búzakék szemével csak úgy metszette a levegőt.

 

Lajbó most alszik. Visszatérő álma zavarja csak: Gyermekkorában járunk. Az ajtók zárva vannak, de még így is hallatszik a kint tomboló szél tompa moraja. Lajbó a szobájában ül, C. C. Catchet hallgat, és arról álmodozik, hogy valami nagyvárosba költözik, el a norvég lankáktól messzire, mikor hirtelen dörömbölés hallatszik az ajtón. Udvarlója jött. Jörg a norvég halászfiú ismt egyszerűen volt felöltözve: barna bőrnadrág a lábain, és felsőtestén egy még friss kifordított medve volt. Durva kezében ott volt az elmaradhatatlan kétélű csatabárd, és csók helyett marcona lépéseket kezdett tenni Lajbó felé, aki álmában lévén, moccani sem tudott. Jörg egyre csak közeledett, lépett, még egyet lépett, a hatalmas alak kitakarta a lámpa fényét s úgy vetett árnyékot Lajbó még gyönyörű arcára:

- Na most elcsúfítalak! - mondta Jörg, és támadásra emelte a hatalmas csatabárdot, de az hihetetlenül lassú sebességgel közeledett a lány orcája felé. A levegőben elhaltak a szikrák, a lányt tömény csönd vette körbe, és ahogy orrcsontján érezte a balta fémének hidegét, kipattant a szeme.

Ismét otthon volt, ismét északon, ismét a bányató mellett, ismét 1971-et írtak és ismét -71 fok volt kint.

Milyen furcsa álom. A legfurcsább az egészben hogy nem is Jörg tehet arcának gyötrelméről., hanem saját maga. Ha 11 évesen nem kezdett volna el masszívan szipuzni, ha nem kuldte volna tele magát kokainnal, és heroinnal egyszerre minden áldott nap, és nem feküdt volna le minden útjába álló férfival akkor még lehetne szép.

Oldalra nézett: Jörg halkan szuszog, hatalmas testén apró szőrpihék feszülnek a levegőnek. Miért pont őt választja ki a tudatalattim, a visszatérő álmomban? Hiszen ő megmentette az életemet, mikor sokmindenki elfordult volna tőle.

Ismét egy álmatlan hajnal következik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chibazmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr173460803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása