HTML

Feed

Facebook

 1971 novemberében köd szállt le a norvég fjordokra. Jörg úgy gondolta ideje lenne becsukni az ablakot. A fakunyhó kandallójában a kis faágak izgalommal ropogtak a súlyos lángok között.

A kézzel barkácsolt színpadon amőbának öltözött rabszolga nők táncolták az ősz táncát, harsány muzsika szólt, ami mintegy rajzfilmben követte ritmusával a táncosok mozgását. Először tangót lejtettek, majd valami bizarr párzási táncba kezdtek, amely körülírhatatlan rángásokból, és modern néptáncmozdulatokból állt.

Az amőbák különleges állatok. Történetünk végén azt is megtudjuk, hogy miért.

A kis Lajbó felugrott az ablakpárkányra, majd odakiáltott Jörg-nek:

- Héj, Jörgibogyó! Vágjál cafrangos húst szeletre, majd én csapatok hozzá fokhagymát aztán zabálunk fokhagymás húst bazmeg

Jörg semmit se felelt, csak levette a falról a kétélű norvég csatabárdját, majd elkezdett cafrangos húst szeletelni, laposra.

Az amőbák abbahagyták táncukat, az öreg norvégok már elaludtak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chibazmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr163451973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása