HTML

Feed

Facebook

Jézus a kertet figyelte. Szeme sarkában még a hajnali fény csillant, s bár nem volt igazán életben, de a lehelete meglátszott az őszi hidegben. Három madár röppent fel egyszerre a közeli bozótosból hangos sikolyok, és hatalmas riadalom közepette. Hangokat hallott meg abból az irányból, majd odafordította a sentry towerjeit, hogy a behatolókat azonnal meg tudja állítani, ha azok netán ateisták, sátánisták, populisták, hipszterek vagy egyéb, Jézus gondolataimban meg nem tűrt, ellenséges személyek lennének. A sentry tower lézerágyúja halkan felbúgott ahogy Jézus emberfeletti szuperagyával beélesítette azt. 

Lajbó és Jörg kézenfogva szaladtak az erdőben Jézus kunyhója felé. Néha hallottak még bombázást a távolból, és elhaló sikolyokat a közeli óvoda felől. Nem nagyon érdekelte őket, ahogy ez általában lenni szokott. Jörg különösen feldúlt volt a faló miatt, Lajbó pedig különösen szerelmes, látván Jörg előző fejezetbeli akcióját. Lajbó esze most is a szekszen járt, az erdő, és a falevelek susogása, mindig előhozta belőle azt a gyengéd bizsergető érzést, amitől azonnal szekszelni kellett, méghozzá Jörggel, habár tudta ez még nem a megfelelő alkalom.

Hogy egyre közelebb jártak Jézushoz, Jörg már tudta. Rendezett palántasorok, mulcsnak összehúzott avar, és lehullott lomb jelezte neki. A környéken mindenki tudta Jézusról, hogy veszélyes, de ugyanúgy tudták azt is, hogy szemét mód jól műveli a földet, hiszen szemébe egy biodrone4600 van beépítve, ami a jelenlegi programozható (majd testbe építhető) szem modifikációk csúcsa. Szkennelhet vele, ásathat vele, sentry towereket irányíthat vele, és egy apró módosítással (amit Jörg - főleg Jézus esetében - biztosan megtörténtnek vélt) akár még lézersugarak kibocsátására is képes. Lajbó felé nyúlt, hogy biztonságban érezze őt, maga mellett, mikor hirtelen három madár röppent fel iszonyú rikoltozással és zajjal a bokrok közül.

Néma csend honolt az erdőben. Egy gally se pattant, falomb se susogott, farkas se vonyított, egyszóval egy pillanatra megfagyott minden.

Jézus beszkennelte a még mit sem sejtő Jörgöt, majd felismervén őt, nem azonnal porrá égette, csak küldött egy figyelmeztető lövést Jörg lába elé.

Hirtelen lézersugár csapódott be Jörg lába elé, aki hátratriplaszaltóval hirtelen maga elé rántotta fedezéknek Lajbót majd így szólt:

- Jézusom!

- Én lennék - válaszolta egy mennyei hang.

Jörg odarohant hozzá. Nem hiszem hogy le kéne írnom Jézust, hiszen pont úgy néz ki ahogy elképzeled. Hosszú haja lobogott a szélben, szakálla pedig a mellét verdeste.

- Szia Jörgerátor! - Köszöntette Jézus Jörgöt - Szerencséd, hogy nem égettelek azonnal porrá, ahogy észleltelek. Tegnap erre járt egy fiatal fiú, és ő nem volt ilyen szerencsés - mutatott egy üszkös, szénné égett testre, és egy fél, még épen maradt lábszárra-

- A nő meg ki a fasz már megint Jörger, hát nem megmondtam ne hozzál ide félcigány lányokat? - kérdezte Jézus, és a rasszizmus csak úgy dölt belőle, mint félrészeg matrózból az okádás. A cigány szónál még a földre is köpött.

- Kikérem magamnak! - sikoltotta Lajbó - 79 százalékban néger vagyok 6 százalék magyar és 3 százalék norvég!

- És a maradék kettő? - kérdezte Jézus.

- Majd meglátod! - vágta rá Lajbó.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chibazmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr593491903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása